150 de elevi din Republica Moldova, medaliați la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale, vor beneficia de odihnă în România în cadrul programului ARC. Devenită deja tradiție, pentru al nouălea an consecutiv, 150 de olimpici, care au ocupat locul I şi II la olimpiadele naţionale şi internaţionale, vor avea parte de odihnă gratuită la tabăra de vară din localitatea Sulina, judeţul Tulcea.

Viceministrul Educaţiei a mulţumit României pentru această oportunitate oferită elevilor basarabeni.

„Pentru tinerii din Republica Moldova, această ocazie are mai multe semnificații. Una dintre ele ar fi promovarea dialogului între tânara generație din Republica Moldova și cea din România, educarea abilităților de comunicare cu semenii din alte țări, promovarea deschiderei, toleranței, dar și spiritului de apartenență la valorile europene comune”, a declarat viceministrul Educației de la Chișinău, Lilia Pogolșa.

Ambasadorul român în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, în a mulţumit oficialilor de la Chişinău pentru colaborarea dinamică şi numeroasele proiecte comune care sunt implementate.