Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, voit sau nu, dar intră într-un top alături de dictatori precum Stalin sau Mussolini. Și asta după ce instituția condusă de Maia Sandu l-a tăiat din fotografii pe președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Sergiu Sîrbu.

Deputatul grupului “Pentru Moldova” a participat la ședința Colegiului Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Despre aceasta aflăm din fotografiile publicate de SIS, nu și din cele de pe site-ul Președinției. În fotografiile publicate de serviciul de presă al Maiei Sandu se vede doar mâna lui Sergiu Sîrbu. Comparația cu dictatorul sovietic, Josef Stalin, dictatorul nazist, Adolf Hitler, sau dictatorul italian, Benito Mussolini, nu este deloc întâmplătoare. Cei trei dictatori din perioada celui de-al Doilea Război Mondial au ordonat la fel să fie scoase persoane ce nu doreau să apară în fotografiile lor.

Stalin l-a tăiat dintr-o poză pe un comisar al fostei URSS cu care se certase, iar un portret cunoscut al lui Mussolini, ce îl surprinde pe dictator pe cal, a fost realizat după ce o persoană a fost tăiată din poză. Iar Hitler, cât nu ar părea de ciudat, l-a tăiat dintr-o poză pe colaboratorul său cel mai loial, Joseph Goebbels.

IOSIF STALIN

BENITO MUSSOLINI

ADOLF HITLER

MAIA SANDU