Președintele Legislativului, Andrian Candu, a deținut interimatul funcției de președinte al țării pentru semnarea a cinci legi, conform deciziei de astăzi a Curții Constituționale a Republicii Moldova, anunță un comunicat al Parlamentului, citat de Radio Chișinău.

Este vorba despre o modificare, ce prevede marcarea concomitentă la 9 mai a Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial și a Zilei Europei, adoptarea unui nou Cod al Audiovizualului, care prevede, printre altele interdicția retransmiterii emisiunilor informative și politice din anumite țări din care face parte și Rusia, precum și legea care permite transmiterea unui teren de peste 5 hectare din centrul Chișinăului pentru construirea unei noi ambasade a Statelor Unite în Republica Moldova. Alte două proiecte legislative țin de reforma trupelor de carabinieri.

Menționăm că președintele Igor Dodon a fost suspendat astăzi temporar din funcție, în urma unei decizii a Curții Constituționale, după ce a refuzat promulgarea acestor proiecte adoptate de deputați.