Pachețele cu substanțe vegetală mărunțită, asemănătoare cânepei, două cuțite, un binoclu și un balonaș cu gaz lacrimogen au fost depistate de polițiștii de frontieră într-un mijloc de transport, care erau tăinuite de controlul de frontieră. Mai mult, verificările suplimentare au scos la iveală și faptul că șoferul deținea pașaport ucrainean ce nu-i aparține.

În data de 4 mai a.c., în punctul de trecere ”Tudora” s-a prezentat pe sensul de intrare în R. Moldova un cetățean bulgar de 37 de ani. Acesta se afla la volanul unui autoturism de model Mercedes 300D, înmatriculat în Bulgaria. În timpul efectuării formalităților necesare trecerii frontierei de stat, inspectorul a depistat un pașaport, eliberat pe numele unui cetățean ucrainean, fapt ce a trezit suspiciuni și s-a luat decizia de a extinde controlul asupra mașinii, la nivelul II ce presupune verificări amănunțite.

În rezultat, polițiștii de frontieră au găsit, camuflate sub scaunul din față și în roata de rezervă, șapte pachețele cu substanță vegetală, două cuțite, un binoclu, un balonaș cu gaz lacrimogen.
Șoferul a declarat că bunurile îi aparțin și sunt pentru uz personal, la fel a specificat proveniența documentului depistat care aparține unei persoane ce avea către acesta o datorie de bani.

Bunurile au fost ridicate și reținute în camera de corpuri delicte, iar documentul conform procedurilor legale va fi transmis posesorului. Polițiștii de frontieră investighează cazul în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.