Cauza penală inițiată de procurorii anticorupție a fost pornită în urma unui demers al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, transmis organelor de resort în luna decembrie a anului 2016, se arată într-un comunicat de presă trimis de CFM urmare a reținerii de azi a unui angajat al întreprinderii.

Potrivit datelor colectate de serviciul securitate internă  al întreprinderii, șeful secției administrare construcții locative a comis mai multe încălcări pe parcursul activității sale, inclusiv de ordin disciplinar, fapt pentru care a fost sancționat cu avertizare și mustrare aspră, iar, ulterior, în urma probelor acumulate, materialele au fost expediate organelor abilitate pentru efectuarea investigațiilor cu privire la legalitatea acțiunilor întreprinse de acesta, susțin reprezentanții CFM.

Organele de urmărire penală urmează să se expună asupra acestui caz. Amintim că șeful Secţiei administrare construcţii locative, filiala ÎS Căile Ferate, a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi CNA într-un dosar de delapidare a averii străine şi fals în acte publice. Potrivit datelor preliminare ale anchetei, funcţionarul ar fi încercat să intre în posesia unui apartament de 300 000 de lei,  ce aparţinea întreprinderii, falsificând mai multe acte.