Pe teritoriul municipiului Chişinău s-au produs 3 accidente rutiere soldate cu 3 persoane traumatizate şi 35 accidente soldate doar cu pagube material, dintre care 5 conducători auto au fugit de la locul faptei. În acest context angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au emis deja sancţiuni în privinţa a 12 şoferi, vinoveţi de producerea accidentelor rutiere. Confom legislaţiei în vigoare au fost aplicate sancţiuni de la 900 lei până la 1 500 lei şi total puncte de penalizare aplicate – 60, anunță Poliția capitalei.

Totodată au fost iniţiate investigaţii de identificare a şoferilor fugari, în vederea atragerii la răspundere pentru că au parăsit locul comiterii accidentului şi privării de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani.  De asemenea, cinci inspectori au fost prezenţi în cadrul a 15 procese de judecată, privind sancţionarea şoferilor din vina cărora s-au produs accidente ruiere.

Poliţia Capitalei atenţionează şi solicită conducătorilor auto, de a respecta cu stricteţe prevederile regulamentului circulaţiei rutiere, întrucât vor fi sancţionaţi conform legii şi privaţi de dreptul de a conduce mijloace de transport.