Ploaia de aseară a făcut ravagii în capitală şi în unele localităţi din raionale Hânceşti şi Leova. Zeci de străzi din Chişinău au fost inundate, inclusiv Albişoara, acolo unde apa a ajuns la peste un metru şi jumătate. Totodată, mai multe maşini au fost blocate, iar unele străzi s-au transformat în râuri, comunică 24h.MD.

Ploaia torenţială de aseară a lăsat în urmă un dezastru în satul Iargara din raionul Leova, acolo unde aproape 200 de case au fost inundate. De asemenea, în satul Logăneşti, raionul Hânceşti, apa a pătruns în curţile şi grădinile a zeci de localnici. Iar în Capitală mai multe străzi şi subsoluri ale blocurilor au fost inundate.

În acest context, prim-ministrul Pavel Filip a convocat aproape de miezul nopții, în regim de urgență, instituțiile abilitate şi a cerut să fie informat în privinţa consecinţelor.

Menționăm că, la ora 09:00, la Centrul Operațional de Dirijare în Situații Excepționale, a început o nouă şedinţă, în care se discută despre această situaţie şi despre măsurile întreprinse.

„Toate serviciile sunt acum încadrate în muncă. De aceea prioritar este să fie protejaţi oamenii, în caz de necesitate să fie evacuaţi”, a menţionat prim-ministrul.

Pompierii şi salvatorii au lucrat toată noaptea pentru a lichida consecinţele ploii.

„În teritoriu lucrează angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor excepţionale pentru lichidarea consecinţelor acestor ploi, dar şi pentru monitorizarea situaţiei per total pe localităţi, unde şi cum a avut loc respectivele prejudicii”, a precizat ofiţerul de presă al Serviciului Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

În cazul în care mai au nevoie de ajutor, oamenii sunt rugaţi să apeleze serviciile de urgenţă la numerele de telefon 901 şi 902, pentru ca pompoierii şi poliţiştii să intervină neîntârziat.