Peste 625 milioane de lei au fost acordate agricultorilor din țară sub formă de subvenții până la sfârșitul anului 2018. Banii au fost alocați pentru un număr de peste 4300 de dosare, din totalul celor 7400 depuse pe parcursul anului trecut.

Cele mai multe dosare de subvenționare au vizat stimularea investițiilor pentru procurarea tehnicii agricole, stimularea creditării producătorilor agricoli de către băncile comerciale, înființarea plantațiilor multianuale și utilarea fermelor zootehnice, scrie Moldpres.

Potrivit datelor Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, cele mai active raioane la capitolul solicitări de subvenții au fost Cahul, Comrat și Hâncești, iar cele mai puține dosare au fost depuse la Bălți și Chișinău. Cea mai mare sumă solicitată a fost înregistrată în raionul Cahul însumând circa 63,5 milioane de lei pentru 506 de solicitări, urmat de raionul Comrat cu circa 53,8 milioane de lei.

Valoarea totală a Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural pentru anul 2018 a constituit 900 mln de lei.