Comisia pentru Situații Excepționale a autorizat mai multe curse charter efectuate de operatorii aerieni din Moldova care vor aduce în țară cetățenii moldoveni blocați în zonele afectate de coronavirus.

Astăzi, 24 martie, un avion va aduce acasă din Franța mai mulți cetățeni moldoveni. O altă cursă charter din Paris va fi organizată în ziua de 25 martie.  Tot, pe 25 martie, va fi asigurată transportarea cetățenilor Republicii Moldova din Londra. Aceiași companie va aduce acasă moldovenii blocați în Turcia. Zborul este programat pentru data de 26 martie. În aceiași zi, o altă aeronavă va aduce în țară din Moscova mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova.

Autoritățile moldovenești au facilitat, pe parcursul săptămânii trecute, aducerea în țară a 450 de cetățeni ai Republicii Moldova, blocați în mai multe țări din cauza restricțiilor impuse de COVID-19.

Potrivit regulilor instituite de autorități, persoanele aduse în țară din zonele de risc vor fi obligate să se autoizoleze timp de 14 zile la domiciliu.