Deputații din fracțiunea PAS SUSȚIN candidatura lui Adrian Gheorghiță la funcția de vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) și și-a reconfirmat susținerea pentru Cornelia Cozlovschi, propusă la funcția de președinte. Anunțul a fost făcut de deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Adrian Gheorghiță este licențiat în științe economice, facultatea finanțe și bănci, după care a făcut Masteratul cu specializarea în finanțe corporative și asigurări. La moment este director adjunct al Camerei Americane de Comerț în Moldova, unde a activat timp de 10 ani.

„În zilele următoare vom finaliza procedurile prin comisiile economie și juridică, după care candidații vor merge în ședința plenară pentru aprobare. Trebuie să dăm instituției încă doi membri. Sunt conștient că timpul rezonabil de identificare a candidaților a cam expirat. Am ținut să avem o echipă integră, profesionistă și cu adevărat independentă, astfel încât noi, cei care îi votăm, să putem dormi liniștit că acolo nu se întâmplă prostii și nu se acoperă scheme”, a menționat Dumitru Alaiba.

CNPF a fost nefuncțională din septembrie, de când au fost revocați cei cinci membri vechi ai Comisiei.