Președintele PDM, Pavel Filip susține că CNA investighează coruperea deputaților democrați. În cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, Filip a spus că a discutat deja cu ofițerii anticorupție la acest subiect.

„Au fost aceste discuții, sunt deschise și cauze penale. Nu vă pot spune câte persoane au denunțat pentru că nu este vorba doar despre deputați din facțiunea Partidului Democrat, dar din câte cunosc acești pețitori au mai mers și la o parte din deputații de la PSRM. Am avut o discuție cu cei din instituțiile respective, le-am spus tot ce cunosc. Probabil, vor fi invitați și colegii noștri și vor da explicațiile de rigoare”, a precizat Pavel Filip.

Filip a povestit cum sunt convinși deputații sa treacă la Pro Moldova sau PP ”Șor”.

”Discuțiile pornesc de la viziuni pro-europene, pro-occidentale. Ce faceți într-o coaliție cu Partidul Socialiștilor? După care se termină cu oferte de bani. La o parte din deputații noștri a mers ex-colegul nostru Vladimir Cebotari și după discuții a făcut oferte. Pot să vă spun că la final de discuții le-a scris pe telefon cifra de 1 milion de dolari, care era ofertă pentru a părăsi fracțiunea Partidului Democrat și de a adera la grupul Pro Moldova sau la grupul Șor”, a povestit Filip.