Pe teritoriul ţării traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind redusă, iar carosabilul este umed. În contextul avertizărilor meteo de Cod Galben de ploi, lapoviţă şi vânt puternic pe întreg teritoriul ţării, pietonii şi conducătorii auto sunt atenţionaţi să fie prudenţi în trafic, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicatoarele rutiere.
Meteorologii anunță că, în legătură cu deplasarea unui ciclon sudic în apropierea teritoriului țării, astăzi, 8 februarie, vor cădea precipitații, ziua pe arii extinse puternice (15-20 l/m2) sub formă de ploaie, la nord ploaie și lapoviță. Totodată, se vor semnala depuneri de lapoviță pe fire și crengi, iar vântul se va intensifica în rafale de până la 15-20 m/s, scrie trm.md.

În aceste condiții, se recomandă pietonilor să evite trecerea prin apropierea copacilor, să traverseze strada doar în locuri permise și doar la culoarea verde a semaforului, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Conducătorii auto, în special cei de curse regulate de transport rutier internaţional și internațional sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.