Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi Cod galben de descărcări electrice, averse puternice, grindină și vijelie pe întreg teritoriul ţării. Avertizarea meteo este valabilă pînă în seara zilei de mâine.

Potrivit datelor meteorologilor, în această perioadă, în jumătatea de nord a țării se prevăd ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, care se vor extindere mîine și în sudul țării. În raioanele de nord și centru se prevăd ploi de scurtă durată cu descărcări electrice și averse puternice (15-30 l/m2), izolat cu grindină și vijelie în rafale de pînă la 15-20 m/s.

În legătură cu avertizarea meteorologică cu privire la aversile puternice (15-30 l/m2), hidrologii au emis avertizare. Se anunță că. în unele rîuri mici și locurile joase, nivelul apei va crește cu 0,3-0,7 m, precum și formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale.

Agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenţia la starea barajelor. Avertizarea este valabilă pentru 8 și 9 iunie.