Ministrul Apărării Anatol Şalaru a avut astăzi o întrevedere cu noua ambasadoare a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Chişinău, Lucy Joyce. La eveniment a participat şi ataşatul militar al Regatului Unit acreditat pentru Republica Moldova cu sediul la Bucureşti, locotenent-colonelul Tim Bakewell.

Discuţiile dintre oficiali au cuprins subiecte cu referire la situaţia geopolitică, rezultatul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova şi cooperarea bilaterală în domeniul militar.

Anatol Şalaru a informat-o pe Lucy Joyce despre principalele activităţi desfăşurate de Ministerul Apărării în contextul reformei sectorului de securitate şi apărare, cu accent pe elaborarea şi aprobarea documentelor strategice în contextul Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI).

De asemenea, ministrul Şalaru a mulţumit Guvernului Marii Britanii pentru asistenţa oferită Armatei Naţionale în cadrul proiectelor de reformă, inclusiv instruirea lingvistică a ofiţerilor şi subofiţerilor moldoveni care participă în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, dar şi altor categorii de militari.

Totodată, Anatol Şalaru a apreciat prestaţia militarilor din Regimentul Regal Irlandez la parada militară organizată în acest an cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova.

La rândul său, ambasadoarea Lucy Joyce a menţionat că Marea Britanie va sprijini în continuare reforma sectorului de apărare din ţara noastră şi şi-a exprimat convingerea că relaţiile bilaterale pe segment militar se vor consolida.