Johannes Hahn, comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, va efectua o vizită în Moldova, la invitația premierului Pavel Filip, informează 24h.MD.

Cei doi oficiali au purtat o convorbire telefonică, în urma căreia au stabilit că Johannes Hahn va întreprinde o vizită în Republica Moldova până la finele lunii iulie curent, ceea ce va oferi o ocazie bună pentru a puncta realizările obţinute şi a trasa priorităţile cooperării între Republica Moldova şi Uniunea Europeană pentru etapa următoare.

Totodată, comisarul european l-a felicitat pe Pavel Filip pentru îndeplinirea a 2/3 din acţiunile incluse în Foaia de parcurs şi a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue să acționeze cu fermitate în vederea implementării reformelor şi să menţină dialogul cu societatea civilă.

La rândul său, prim-ministrul Republicii Moldova a ţinut să mulţumească oficialului european pentru sprijinul constant acordat ţării noastre și a vorbit despre ultimele evoluţii în implementarea Foii de Parcurs privind agenda de reforme prioritare.

„Am înregistrat progrese considerabile în realizarea acţiunilor din Foaia de parcurs care vizează reforma justiţiei, dezvoltarea  unui mediu de afaceri atractiv, consolidarea sistemului bancar, domeniul energetic. Săptămâna viitoare, în Parlament urmează a fi adoptat proiectul de lege cu privire la integritate. Până la sfârşitul lunii iulie sperăm să fie realizate integral toate acţiunile incluse în Foaia de parcurs”, a spus şeful Executivului.

Amintim că Johannes Hahn, comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi negocieri pentru Extindere, a venit pentru prima dată în Moldova în 2014, la invitaţia premierului de atunci, Iurie Leancă.