Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a anunţat concedierea a 94 de angajaţi, care erau anchetaţi pentru presupuse legături cu mişcarea Fethullah Gulen, scrie digisport.ro, citat de 24h.MD.

„Federaţia consideră că este necesar să concedieze 94 de persoane, printre care arbitri şi asistenţi regionali şi naţionali, membri ai comitetelor regionale de arbitraj şi observatori regionali şi naţionali”, a anunţat TFF într-un comunicat.

Duminică, presa turcă a anunţat că oficiali ai Federaţiei Turce de Fotbal, staful selecţionerului Fatih Terim şi corpul de arbitri sunt anchetaţi de poliţie pentru a se vedea dacă au legături cu mişcarea Fethullah Gulen.

În noaptea de 15-16 iulie, o facţiune din armata turcă a încercat să răstoarne regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar militarii au susţinut că vor să protejeze statul turc de influenţele islamice pe care înceracă să le introducă liderul de stat. Lovitura de stat a eşuat după câteva ore, atunci când sute de mii de susţinători ai preşedintelui au ieşit în stradă.

Autorităţile turce îl acuză pe Fethullah Gulen de orchestrarea loviturii de stat. După tentativa de lovitură de stat, 10.000 de persoane – militari, poliţişti, academicieni, profesori universitari, medici, judecători, procurori, funcţionari publici, precum şi jurnalişti – sunt urmăriţi în justiţie, în timp ce aproximativ 50.0000 au fost concediaţi.

De asemenea, peste 100 de instituţii media au fost închise de către autorităţile turce, printre care se numără trei agenţii de ştiri, 16 televiziuni, 23 de posturi de radio şi 45 de cotidiene.