Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale în comun cu Ambasada României în Republica Moldova a organizat ieri 20 octombrie un concert de caritate în memoria echipajului SMURD Iași decedat anul acesta într-un accident aviatic la Haragîș, raionul Cantemir.

Pe scena Filarmonicii Naționale  “ Serghei Linchevici” au concertat  artiști de muzică populară și  estradă moldovenească. Spectacolul a fost susținut de orchestra Serviciului Protecției Civile și  Situațiilor Excepționale “Plai Molodvenesc”, care au debutat cu piese populare, iar ulterior interpreții de muzică ușoră au încîntat publicul cu șlagăre bine cunoscute.  Interpreții au ținut un spectacol aproape de trei ore, iar sala a fost arhiplină. Artiștii au adus un omagiu prin muzică,  celor care și-au dedicate viața salvînd oameni.

Banii acumulați din procurarea biletelor au fost îndreptați la edificare memorialului în cinstea celor patru membri a echipajului SMURD Iași. În apropiere de localitatea Haragîș raionul Cantemir va fi edificat un monument-memorial în cinstea echipajului decedat. Pentru zidirea acestuia au contribuit angajați ai Serviciului Situații Excepționale, organizații sindicale din Republica Moldova, dar și oameni de bună credință.