Comisia Electorală Centrală (CEC) a avut o întrevedere cu conducerea misiunii Biroului OSCE pentru Instituții Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) de observare a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 30 octombrie 2016, informează 24H.MD.

În cadrul întrevederii, reprezentanții misiunii OSCE/BIDDO au solicitat mai multe detalii vizavi de procedurile electorale și prevederile legale existente. Un interes sporit a fost manifestat față de următoarele domenii: înregistrarea candidaților pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, contestațiile electorale, pregătirea buletinului de vot și stabilirea tirajului, campania electorală, listele electorale, organizarea campaniei de informare și mobilizarea grupurilor țintă (minorități etnice, tineri), etc.

Totodată, conducerea CEC a prezentat principalele activități realizate și care urmează să fie întreprinse în vederea organizării și desfășurării alegerilor prezidențiale din 30 octombrie 2016.

Managementul misiunii pentru observare a alegerilor OSCE/BIDDO a apreciat deschiderea și receptivitatea Comisiei în colaborarea cu aceasta.