Peste 60 de participanți au participat la Conferința Națională eTwinning Plus 2016: Proiecte de Succes. Evenimentul a reunit reprezentanți ai Ministerului Educației al Republicii Moldova și Ambasadori eTwinning Romania precum și cadre didactice active pe portalul eTwinning Plus.

La eveniment au fost prezentatate proiectele de succes deținătoare de Certificatul European de Calitate și au împărtășit din experiența lor privind implementarea proiectelor eTwinning. Printre Proiectele de succes eTwining Plus, implementate de profesorii din Republica Moldova, precum CRYSTALs, Family in the children’s eyes, Be KIND – Be Keen to involve in Noble Needs ș.a.

Cei doi Ambasadorii eTwinning Romania, Cornelia Melcu și Cristina Nicolăiță, prezenți la eveniment, au făcut o trecere în revistă a celor mai bune proiecte, au prezentat oportunități de bune practici și schimb de experiență referitor la perfecționarea curriculei școlare și creșterea calității educației.

Totodată, în cadrul Conferinţei a fost organizată o Gala a Câștigătorilor eTwinning şi oferite premii pentru Ambasadoarea eTwinning Moldova 2016 Tatiana Dragan, pentru eTwinerii deţinători ai Certificatului European și Naţional de Calitate, cât și pentru câștigătorii concursurilor desfășurate pe parcursul anului curent.

Evenimentul a fost organizat de către Fundația Est Europeană, în calitate de Agenție Națională de Suport eTwinning Plus Moldova, în cooperare cu Ministerul Educației al Republicii Moldova.

De la lansarea a programului în ţara noastră, peste 200 de profesori au fost implicați in Proiecte eTwinning Plus, generând circa 450 de proiecte educaționale relevante, creative şi motivante.

Programul „eTwinning Plus” este parte a Programului Erasmus+ finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanțat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei. Ministerul Educației al Republicii Moldova a desemnat Fundația Est-Europeană în calitate de Agenție Națională de Suport.