Comitetul Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a decis data următorului Congres al formaţiunii. Astfel, cel de-al VIII-lea Congres al PCRM va avea loc în data de 20 noiembrie 2016.

Potrivit unui comunicat de presă al PCRM, decizia a fost luată în cadrul şedinţei plenare a Comitetului Central al Partidului Comuniştilor, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

Comitetul Central a examinat sarcina de îmbunătăţire a activităţii de comunicare în masă cu alegătorii. Un raport în acest sens a fost prezentat de liderul comuniştilor, Vladimir Voronin.

Totodată, a fost examinată chestiunea privind completarea listei de delegaţi pentru cel de-al VIII-lea Congres al PCRM şi a fost aprobată componenţa Comisiei pentru de sinteză, modificare şi completare a statutului şi Programului PCRM.

Comunicatul nu oferă detalii privind ordinea de zi a Congresului, care va avea loc la douăzeci de zile de la primul tur al alegerilor prezidenţiale din anul acesta şi la cinci zile după eventualul tur doi.

În ţările şi partidele cu tradiţii democratice, congresele formaţiunilor politice din perioadele post-electorale examinează prestaţia partidelor în campania electorală şi decid asupra sorţii politice viitoare a liderilor acestora.