Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a participat la o întrevedere organizată de Consiliul Atlantic, la Washington, transmite 24h.MD.

Astfel, la discuții au participat experți de la Departamentul de Stat, Departamentul Comerțului al SUA, Institutul Național Democratic, Institutul Internațional Republican.

În context, discuțiile s-au referit la provocările interne și externe pe care le întâmpină Republica Moldova, modalitatea de depășire a acestora, stadiul de implementare a reformelor prioritare, inclusiv a prevederilor Acordului de Asociere Republica Moldova – UE, a Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare și a precondițiilor FMI.

Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au fost contextul electoral și eventualele scenarii post-electorale din Republica Moldova, evoluțiile în dialogul dintre Parlament și Adunarea Populară de la Comrat, precum și situația din regiunea transnistreană.

Mai mult, la Washington Speakerul Andrian Candu a mai avut întrevederi la Fondul German Marshall și Organizația „Freedom House”, unde a discutat cu oficialii americani despre prioritățile legislative pentru sesiunea de toamnă, lupta cu corupția și cooperarea cu societatea civilă.