Ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a INI în comun cu ofițerii PCCOCS au deconspirat activitatea ilegală a unui grup infracțional din sudul țării, suspectat de păstrarea, modificarea și comercializarea armelor și munițiilor aduse ilegal și prin contrabandă din regiunea transnistreană, notează Radio Chişinău.

Potrivit unui comunicat al Poliției, în urma măsurilor speciale de investigații demarate pe perioada de doi ani, polițiștii au stabilit că gruparea criminală formată din 10-15 persoane practica activități ilegale de confecționare a amortizoarelor pentru diferite modele de pistoale, în special „Macarov” și „Baikal”. Ulterior, armele și munițiile deținute ilegal urmând a fi comercializate sau folosite la săvârșirea infracțiunilor deosebit de grave pe teritoriul Republicii Moldova,  Federației Ruse și Ucraina.

De asemenea, polițiștii au constatat că unul din membrii grupării menține relații de prietenie cu autoritățile criminale din regiunea transnistreană aflate într-o instituție penitenciară, urmărind scopul asigurării membrilor grupării criminale cu arme și muniții.

La data de 28 iunie curent, polițiștii în comun cu procurorii, au efectuat percheziții la domiciliul unui membru al grupării, fiind depistate și ridicate arme, muniții și mijloace speciale pe care suspectul le utiliza la braconaj, precum: binocluri cu vedere nocturnă, stații radio, lunete și utilaje pentru repararea armamentului.

Poliția efectuează acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor membrilor grupării, cât și implicarea acestora în comiterea altor infracțiuni.

Dacă vinovăția bănuiților va fi demonstrată, aceștia riscă privațiune de libertate pe un termen de la 2 la 7 ani.