Pe Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră în conlucrare cu inspectorii vamali au anihilat o tentativă de scoatere ilegală din țară a 7400 de țigarete. Cazul a fost înregistrat astăzi, 10 mai a.c., în timpul controlului pasagerilor și bagajelor cursei aeriene Chișinău-Paris.

Acţionând în baza analizei de risc, echipa mixtă de control a redirecţionat bagajul unui călător pentru verificări suplimentare. Astfel, în cadrul scanării cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, asupra valizei cetățeanului R. Moldova de 44 de ani, au apărut suspiciuni referitor la conținutul acestuia. Urmare a controlului fizic au fost descoperite 340 pachete de țigări, cu timbru de acciz autohton.

În aceste condiţii, pentru contravenţia comisă, cetăţeanul s-a ales cu un proces-verbal. Produsele de tutungerie au fost reținute în vederea confiscării. Cazul a fost transmis spre examinare Serviciului Vamal, conform competențelor.

Imediat după acţiunile de rigoare, moldoveanul a decolat cu ruta planificată, având în bagaj doar bunurile permise conform legii.