Contractul cu firma ungaro-austriacă ce urma să amenajeze locuri de parcare cu plată în capitală a fost suspendat pe perioada desfășurării anchetei penale, notează radiochisinau.md.

Potrivit primarului general Dorin Chirtoacă, dacă se vor demonstra ilegalități la desfășurarea licitațiilor sau alte aspecte infracționale, atunci contractul va fi reziliat. Totodată, primarul general consideră că nu poate fi vorba ca municipalitatea să achite prejudicii firmei, dacă se demonstrează că reprezentanții acesteia au trucat licitațiile.

Amintim că viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu, șeful Direcției Transport și Căi de Comunicații, Igor Gamrețchi, precum și alți funcționari și oameni de afaceri au primit mandate de arest, fiind bănuiți de depășirea atribuțiilor de serviciu în dosarul penal ce vizează parcările cu plată din Chișinău.

Potrivit procurorilor, licitația pentru selectarea firmei care urma să amenajeze parcările ar fi fost trucată, iar funcționarii Primăriei și reprezentanții companiei câștigătoare ar fi acționat în complicitate.