Europarlamentarul Andi Cristea, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că una din principalele concluzii la care s-a ajuns după cea de-a 4 reuniune a comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova – UE, este că țara noastră a înregistrat progrese față de anii precedenți, din momentul în care actualul Guvern și-a început mandatul.

“Privind situația de anii precedenți vedem un progres, este o notă pozitivă, dacă comparăm situația din 2017 cu momentul în care actualul guvern a intrat și a început mandatul”, a spus Andi Cristea.

Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, a mai menționat că în cadrul întrevederii s-au pus în discuții subiectele despre cooperarea economică și comerțul dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, lupta împotriva corupției, reforma sistemului judiciar.

“Am auzit lucruri îmbucurătoare despre situația din sistemul bancar. Au fost o dezbatere foarte vie, în ceea ce privește reforma electorală, reforma administrației publice, cât și discuția despre drepturile omului și libertatea mass-media. Noi nu avem acest rol de a arbitra, de a lua partea uneia dintre părți în această dezbatere cu privire la reforma sistemului electoral. Este o decizie suverană a autorităților din Republica Moldova”, a specificat Andi Cristea.

Totodată oficialul UE a anunțat că la Chișinău a reușit să aibă un dialog constructiv împreună cu reprezentanții fracțiunilor politice din Parlamentul din Republica Moldova.