Șeful filialei Drochia a ÎS „Gările şi Staţiile Auto” a fost reținut de ofițerii CNA și procurori. Bărbatul este bănuit de corupere pasivă. Potrivit informațiilor preliminare, sistematic, funcționarul ar fi pretins și primit mijloace bănești ce nu i se cuvin, între 400 și 600 de lei zilnic, pe cele circa 30 de rute care tranzitează autogara din or. Drochia, pentru a nu le crea administratorilor rutelor probleme în activitate.

Schema era intermediată de un controlor, care ducea o evidență strictă a celor care achitau sau nu banii. Sumele primite variau în dependență de zilele săptămânii și de cursele suplimentare introduse.

Faptul a fost documentat timp de o lună. Totodată, unsprezece livrări de bani au fost efectuate sub controlul organului de urmărire penală al Centrului, în care cei doi colectau mijloace bănești de la conducătorii auto. Suspectul a fost prins în flagrant delict în biroul de serviciu.Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și se deține în izolatorul de urmărire penală al Direcției de poliție a mun. Chișinău.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 324 alin. (1) Cod penal al Republicii Moldova.

Dacă va fi găsit vinovat, funcționarul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.