De trei zile, turiştii britanici care vor să ajungă în Europa continentală stau blocați în ambuteiaje de zeci de kilometri în portul Dover, acolo unde are loc îmbarcarea pe feriboturile către Franţa.

Autorităţile britanice spun că poliţia de frontieră franceză a înăsprit controalele, dar nu a suplimentat şi personalul, motiv pentru care procedurile se desfăşoară foarte lent.

Pe colinele din comitatul Kent se întind cât vezi cu ochii cozi de maşini şi camioane. Acest drum duce spre portul Dover de unde pleacă feriboturile spre Franţa, dar coloana de vehicule stă uneori nemişcată cu orele.

Unii turişti spun că le-a luat peste 30 de ore ca să parcurgă câţiva kilometri şi să ajungă, în sfârşit, în port. Scenariul se repetă pentru a treia zi consecutiv spre frustrarea britanicilor, care şi-au petrecut prima noapte de concediu în maşină, dar şi a transportatorilor, care au ratat termene limită de livrare a mărfurilor.

După atacul terorist de la Nisa, controalele la frontierele Franţei au devenit mult mai stricte, doar că numărul angajaţilor este acelaşi. Se întâmplă în plin sezon estival când fluxul de turişti este şi mai mare. Pentru a mai atenua problema cozilor kilometrice, vameşii britanici le-au propus asistenţă colegilor din Franţa.