Cu această ocazie, la Catedrala „Naşterea Domnului” din Chişinău s-au adunat sute de creştini, unde a avut loc o liturghie oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir.

În timpul liturghiei, secretarul Mitropoliei, protoiereul Vadim Cheibaş, a dat citire pastoralei ÎPS Vladimir, adresată creştinilor cu ocazia naşterii Domnului.

„Crăciunul ne aduce lumina în case, pacea și binevoirea printre oameni. Cu acest prilej, vă îndemn să luptați pentru păstrarea credinței noastre și să-l primiți pe Hristos în sufletele voastre. Cu ocazia prăznuirii sărbătorilor de iarnă, doresc tuturor credincioşilor din ţară şi din afara hotarelor ei, fericire și sporire duhovnicească, pentru a afla Lumina Cea Adevărată, care luminează pe tot omul ce vine în lume”, se menționează în pastorala citată de Moldpres.

Nașterea Mântuitorului este sărbătorită de creştinii ortodocşi din R. Moldova pe 7 ianuarie. În ţara noastră există obiceiul ca Ajunul Crăciunului să fie așteptat cu pâine. Gospodinele coc din aluat „Crăciunelul”, un colac mic în forma cifrei opt. Acesta se agață, împreună cu flori de busuioc, la icoană și se țin pînă la Sfântul Gheorghe, când se scot și se dau la animale ca să la păzească de rele.

Crăciunul face parte din cele 12 mari sărbători domneşti sau împărăteşti şi este precedat de un post, care a ţinut 40 de zile. În această zi copiii umblă cu „Steaua”.