Un trecător a chemat ambulanța, după ce a văzut cadavrul unui minor ce zăcea la pământ. Descoperirea macabră a avut loc în dimineața zilei de luni, 26 septembrie, pe strada Calea Basarabiei. Minorul ar fi fost omorât cu sânge rece de un bărbat cu care a consumat băuturi alcoolice, iar informația a fost confirmată pentru Today.MD de către Natalia Stati, ofițerul de presă al Direcției de Poliție a Capitalei.

 Solicitată telefonic, Natalia Stati, a declarat pentru Today.MD, că poliția a fost alertată de către angajații medicali ai serviciului 903, despre faptul că pe Calea Basarabiei a fost depistat un cadavru cu semne de moarte violentă.

 „La faţa locului s-a deplasat Grupul Operativ din cadrul  IP Centru și un echipaj 902, unde a fost depistat cadavrul unui minor în vârstă de 15 ani. Ulterior oamenii legii au constatat că suspectul care ar fi comis infracțiunea, este un bărbat în vârstă de 31 de ani, care a fost reținut de oamenii legii pentru 72 de ore. Suspectul și-a recunoscut vina și a declarat că în noaptea de duminică spre luni, acesta a consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, între ei s-a iscat o ceartă, iar acesta l-a lovit de mai multe ori cu o rangă metalică”, a menționat Stati.

Oamenii legii au pornit o cauză penală în baza art.145 al Codului Penal și urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs crima, iar bărbatul reținut riscă ani grei de pușcărie, dacă vinovăția sa va fi dovedită.