Liderul PPDA, Andrei Năstase, este un model de înțepenire în propria importanță. În opinia jurnaliştilor de la Politics, Năstase este modelul omului care nu învață – pentru că e sigur că le cunoaște pe toate. Totodată, portalul citat demolează ipoteza editorialistului de la Deschide.md, Nicolae Negru potrivit căreia ar exista o competiție între Năstase și Dodon.

„Dl Năstase parcurge o criză profundă de imagine. Imaginea lui Năstase a avut de suferit în ultima perioadă, de când dânsul deține poziția ministrului de interne și pe cea de vice-premier. Așteptările oamenilor de la ministrul de interne au fost mai mari decât instalarea cruifixului în sediul ministerului de interne. Asta e cea mai cunoscută realizare a lui Năstase în calitate de ministru. În 3 luni de mandat Năstase nu a descoperit schemele criminale mult discuate a lui Plahotniuc. Nu a fost îmbunătățită ordinea publică. Chiar soția lui Năstase, a confirmat că azi Chișinăul nu e suficient de sigur pentru dânsa și copiii lor. Reiese că pentru ceilalți copii și familii- care nu au trăit prin Frankfurturi – e acceptabil”, scrie politics.md.

În opinia autorilor articolului, poziția publică l-a influențat negativ pe Andrei Năstase.

“Dânsul nu se descurca cu controlul emoțiilor personale. Deseori e dea dreptul obraznic. Îi învață pe jurnaliști cum să își facă meseria onest. Ceea ce înseamnă să nu-l întrebe pe Năstase de unde a luat 1 milion de lei pentru un Volvo XC 90 nou, sau să nu-l întrebe cine îl consideră avocat de succes, or despre 8 milioane de euro, despre care Chirtoacă spune că i-a furat. Foarte probabil că, în cazul în care dl Năstase ajunge primar de Chișinău, el se va prăvăli. Năstase nu e manager – e un haotic dezordonat. Năstase nu e un negociator. Năstase e îngâmfat și încăpățânat. Îngâmfarea lui e acutizată de lipsa de cunoștințe și nedorința de a învața. El va conflicta cu consilierii și va bloca procesul administrativ al municipiului. El va fi CRIZA mare a Chișinăului”, conchide Politics.