Expertul în drept, directorul Centrului de resurse juridice, Vladislav Gribincea, este de părerea că actuala conducere a Serviciului de Informații și Securitate (SIS) trebuie să vină cu acțiuni concrete în cazul jurnalistei Nataliei Morari. Într-o postare pe Facebook, acesta a scris că precedentul ar putea afecta grav imaginea actualei guvernări.

“Fac abstracție aici de cine a fost șantajat și greșelile ce ar fi comise de Natalia. Putea fi șantajat oricine. Am fost amenințat și eu, în mod extrem de brutal, chiar de șefi de instituții. Ma interesează acum doar ce se va întâmpla cu cei care au șantajat. Dacă conducerea SIS nu îi va demite imediat și denunța la procuratură pe ofițerii SIS care șantajează jurnaliștii, inacțiunea va fi o probă implicită a complicității. Va fi și o lovitură gravă dată actualei guvernări. Într-o țară democratică această inacțiune nu poate însemna altceva decât demisia conducerii SIS, cu sau fără voia ei”, spune Gribincea.

Precizăm că Natalia Morari a recunoscut că are un copil de la omul de afaceri Veaceslav Platon și că a fost șantajată de SIS.