Oamenii de ştiinţă japonezi anunță că au decoperit un nou element în nucleul Pământului. Aceștia cred că au identificat „elementul lipsă”. Ei au ţinut să identifice, zeci de ani, acest element, crezând că el, după fier şi nichel, constituie o parte semnificativă din nucleul Pământului.

Experimentele care imită temperaturile ridicate şi presiunile mari din interiorul planetei sugerează că este vorba despre siliciu, iar cea mai recentă descoperire ar putea contribui la o mai bună înţelegere a creării lumii, scrie descopera.ro.

„Noi credem că o componentă semnificativă este Siliciul, aproximativ 5% din greutatea nucleului Pământului ar putea fi explicat prin aliajele de siliciu cu fier şi nichel”, a declarat pentru BBC NEWS şeful echipei de cercetători, Eiji Ohtani de la Tohoku University.
Oamenii de ştiinţă presupun că partea centrală a Pământului este o minge solidă cu un diametru de aproximativ 1.200 de kilometri. El se află la o adâncime prea mare pentru ca oamenii de ştiinţă să îl poată analiza în mod direct şi, de aceea, apelează la undele seismice care trec prin această zonă pentru a afla din ce este alcătuită.