Dacă Republica Moldova ar fi fost condusă acum, în perioada pandemiei de coronavirus, de liderii actualei opoziții, în țară ar fi fost catastrofă. Opinia aparține fostului deputat Chiril Lucinschi şi a fost exprimată în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVC 21.

“Atunci când a renunțat la putere, Maia Sandu înțelegea că ei nici atunci nu puteau face față situației, iar în condiții de pandemie ar fi fost în genere catastrofă”, a declarat Chiril Lucinschi.

De aceeași părere este şi jurnalistul Dmitri Ciubaşenco, fost candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova la alegerile din 2016.

“Atunci când cineva spune că Guvernul condus de Maia Sandu s-a fi descurcat mai prost în perioada pandemiei, eu îl cred. Actualul Guvern poate fi criticat pentru alte păcate, dar toţi au experiență. Îmi imaginez, însă, care ar fi fost politica promovată de Maia Sandu: Occidentul ne va ajuta, Europa ne va ajuta, vom scrie încă o scrisoare şi vom obține un alt credit etc”, a spus Ciubaşenco.

Amintim că și liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că dacă în prezent la guvernare s-ar fi aflat Maia Sandu, situația era catastrofală.

“Este cea mai strașnică întrebare pe care mi-ai adresat”, i-a spus Voronin jurnalistului, care l-a întrebat ce se întâmpla dacă pe timp de criză era Guvernul Sandu.