Președinta Maia Sandu declară că toți oamenii din echipa sa sunt cinstiți și integri. Șefa statului a comentat criticile privind casa de aproape 400 de mii de euro, pe care o deține secretarul Aparatului Președintelui și a spus, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, că Andrei Spînu „și-a câștigat cinstit banii”.

„Eu mi-aș dori ca mai mulți tineri să fie capabili să muncească și să câștige atât de mult, cinstit. Așa cum a făcut-o el. Să nu vedem feciori de procurori, judecători sau de nu știu ce politicieni, care nu au făcut nimic la viața lor, dar care au venituri foarte mari pe care nu le pot justifica.

Eu îmi doresc foarte mult să avem așa o societate în care tinerii noștri să fie pregătiți, capabili să aibă spirit de antreprenor așa cum are Andrei, care cinstit și-a făcut această avere și cred că noi trebuie să ne bucurăm”, a declarat Maia Sandu.

Casa lui Andrei Spînu este subiectul unei sesizări la Autoritatea de Integritate Națională și Procuratura Generală, depusă de către deputații socialiști. Acesta este suspectat de evaziune fiscală sau că a încălcat modul de completare a declarației de avere şi interese personale.

Asta după ce Spînu a declarat o valoare de 3 milioane de lei pentru o casă pe care a cumpărat-o cu aproape 400 de mii de euro. Imagini cu locuința au fost publicate de către un portal.

„În declarația de avere este indicat, așa cum sunt cerințele Autorității Naționale pentru Integritate, prețul cadastral al casei. Aceasta a fost achiziționată în rate, când aveam 31 de ani. Locuința a costat 393 500 euro, așa și cum este indicat în contract.

Toată averea mea este declarată și pentru tot am achitat taxele și impozitele legale la FISC. Restul ce se promovează sunt falsuri pe care nu am cum să le comentez”, a precizat Andrei Spînu, pentru UNIMEDIA.