Procurorii au inițiat două cauze penale, după ce luni, 20 noiembrie, trei persoane și-au pierdut viața într-o carieră de piatră din satul Pașcani, raionul Criuleni, ca urmare a prăbușirii tavanului.

O cauză penală a fost pornită pentru încălcarea regulilor de protecție a muncii, iar cea de-a doua – pentru încălcarea regulilor de efectuare a exploatărilor miniere. De asemenea, a fost  reținut un angajat al minei, responsabil de efectuarea lucrărilor de exploatare minieră.

Adjunctul procurorului general, Igor Popa, a spus, citat de Radio Chișinău, că a fost creat un grup de urmărire penală care a lucrat pe parcursul nopții trecute, fiind ridicate mai multe documente și audiate mai multe persoane, inclusiv muncitori din mină.

Deocamdată, nu s-a stabilit ora la care a avut surparea și nici ora decesului minerilor. Procurorii au mai spus că organele de poliție au fost informate despre accident aproximativ la ora 19:30, de către conducere firmei care administrează mina. Doi dintre muncitori au murit în interiorul minei, corpurile lor fiind găsite la o adâncime de 4 km, iar cel de-al treilea a decedat la spital.