O pierdere comemorată până acum. Astăzi s-au împlinit 30 de ani de la moartea artiștilor-simbol ai renaşterii naţionale, Doina și Ion Aldea-Teodorovici.

Primarul general Ion Ceban, în Scuarul Ion și Doina Aldea-Teodorovici, la monumentul ,,Recviemul Dragostei” situat în Parcul Valea Morilor, împreună cu colegii săi, alături de familia artiștilor, prieteni și mai mulți locuitori ai capitalei a adus un omagiu regretaților artiști.

“Ion și Doina Aldea-Teodorovici sunt un exemplu de patriotism, care ne-au lăsat drept moștenire piese memorabile: de dragoste și patriotice.

Melodiile lui Ion și a Doinei au educat generații de copii, iar în prezent care sunt interpretate la majoritatea evenimentelor publice organizate.
Este de responsabilitatea instituțiilor statului, inclusiv a Primăriei, de a contribui mai mult pentru înveșnicirea numelui lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici”, a declarat Ceban.

“Am spus că de anul viitor, municipalitatea va prelua în totalitate organizarea Festivalului „Două inimi gemene”, care are drept scop înveșnicirea creației cuplului de artiști”, a punctat edilul.

Tot astăzi în Cimintirul Central a avut loc slujba de pomenire la mormântul regretaților Ion și Doina Aldea-Teodorovici.