În ziua de Paște, pe 28 aprilie, la frontiera de stat au fost înregistrate peste 32 de mii de traversări persoane și aproximativ 6 500 traversări mijloace transport, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), din totalul de traversări persoane un număr mai mare a revenit trecerilor cetățenilor străini – circa 18 mii de traversări.

Totodată, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei, din ultimele 24 de ore au fost Aeroportul Internațional Chișinău și Leușeni.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 369 897 traversări, dintre care un număr mai mare – 212 139 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România, 49% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

În decursul săptămânii precedente, 101 cetățeni străini, dar și 145 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova

IGPF a precizat că la ora actuală toate punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, nefiind înregistrate valori ridicate în trafic.