Toți cei care revin acasă au parte de surprize plăcute la trecerea frontierei de stat. În cele mai solicitate puncte de trecere, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali vor îndulci copii cu ouă și iepurași de ciocolată. La fel, în punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră susțin inițiativa frumoasă a reprezentanților Aeroportului, împărțind cozonaci călătorilor.

Acțiunile de Paști continuă cu implicarea angajaților Poliției de Frontieră în cadrul campaniei de informare privind înscrierile la programul guvernamental DOR, ediția a V-a, organizată de Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat. Astfel, 30.000 de fluturași care conțin un mesaj de bun venit în Republica Moldova adresat membrilor diasporei, iar pe verso – informație promoțională despre acest program, vor fi împărțite până la epuizarea stocului în punctele de trecere Leușeni-Albița, Sculeni-Sculeni, Otaci-Moghiliov Podolsk și Aeroportul Internațional Chișinău.

Amintim că în vederea fluidizării traficului transfrontalier, în punctele de trecere Leușeni și Sculeni, fluxul de familii cu copii, dar și cel de persoane cu nevoi speciale, va fi direcționat pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. În acest sens, Poliția de Frontieră a dispus amplasarea echipajelor mobile, dotate cu tehnică specială de control, care în timp real vor procesa datele din documentele de călătorie. Pentru informarea participanților cu copii au fost instalate panouri ce indică direcția de deplasare a acestora prin punctele de trecere.