În data de 25 mai marcăm Ziua Polițistului de Frontieră European. Pentru al IV-lea an consecutiv, în această zi angajații Poliției de Frontieră se mobilizează în cadrul campaniei de donare voluntară de sânge, care se desfășoară pe întreg teritoriul R.Moldova.

Peste 500 de polițiști de frontieră își vor începe ziua de muncă cu acest gest nobil, donând sânge. În cadrul acțiunii umanitare se vor alătura viceministrul Afacerilor Interne Dorin Purice, șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari și colegii din alte subdiviziuni MAI.

Colectarea sângelui va avea loc în opt localități ale țării. În mun. Chișinău, personalul instituției se va prezenta de la ora 8.30 pe platoul din fața sediului central, Petricani 19, unde va fi amplasat un punct de colectare a sângelui, pus la dispoziție de Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

În celelalte locații, la fel se vor alătura campaniei un număr mare de angajați, pentru a demonstra că Poliția de Frontieră nu este doar o instituție, dar este și o entitate vie, cu oameni mărinimoși care pe lângă obligativitatea de a-și exercita atribuțiile funcționale sunt deschiși către societate:

Orașul Edineț, str. Independenței 83, ora 09.00;
Orașul Ungheni, str. Națională 79, ora 08.00;
Orașul ȘtefanVodă, str. Testemițanu 1, ora 09.00;
Orașul Soroca, str. Testemițanu 1, ora 09.00.
Orașul Briceni, str. Eminescu 48, ora 09.00.
Orașul Leova, str. Ștefan cel Mare 63, orele 09.00.

Doritorii din sudul țării se vor apropia să doneze sânge în data de 26 mai 2017, ora 09.00, în orașul Cahul, str. Mateevici 103/2.