Partidul Democrat din Moldova califică drept minciuni afirmațiile purtătorului de cuvânt al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Ion Terguță, care a scris că primarul din Ghelăuza, Strășeni, a fost persecutat pentru că a refuzat să adere la PDM. Purtătorul de cuvânt al democraților, Vitalie Gămurari, a declarat că prin astfel de ieșiri PLDM vrea să iasă din anonimat și să-și îmbunătățească scorul dezastruos din sondajele de opinie.
„Informația tirajată de purtătorul de cuvânt al PLDM este una falsă. PDM nu a purtat negocieri cu persoana menționată pentru aderarea la partid. Considerăm că reprezentanții PLDM promovează astfel de minciuni din dorința de a ieși din anonimat, de a se face remarcați și a putea, în acest fel, să depășească scorul de 0,5% pe care îl înregistrează în ultimii ani în preferințele alegătorilor”, a scris Gămurari pe pagina sa de facebook.

Amintim că purtătorul de cuvânt al PLDM, Ion Terguță, a scris astăzi pe Facebook că Nicoleta Malai, primar de Ghelăuza, a fost chemată la sediul PDM, în noiembrie 2017, unde i-ar fi fost cerut să adere la Partidul Democrat.