Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au examinat astăzi alte patru cereri de demisie a judecătorilor. Deși unele instanțe de judecată rămân fără magistrați, CSM a acceptat cererile acestora. „Nu putem să le interzicem să se pensioneze”, a declarat președintele CSM, Victor Micu, în cadrul ședinței, scrie bizlaw.md.

Astfel, au fost acceptate cererile de demisie a judecătorilor: Vasile Negruța, de la Judecătoria Orhei, Gheorghe Grib, de la Judecătoria Ocnița, Olga Gangal, de la Judecătoria Rezina, și Constantin Ghencea, de la Judecătoria Cantemir. Toate cererile au fost examinate în lipsa magistraților. Urmează ca demisiile să fie aprobate și de către Președintele țării.

În urma plecărilor din sistem a magistraților, unele instanțe rămân fără judecători. De exemplu, la Rezina activează doar Olga Gangal, iar odată cu plecarea acesteia, judecătoria rămâne fără magistrat. Judecătoria Ocnița va activa cu un singur judecător, după plecarea lui Gheorghe Grib.

În cadrul ședinței de astăzi, membrii CSM au acceptat retragerea a trei cereri de demisie, care fuseseră acceptate săptămâna trecută. Este vorba de Valentina Clevadî, de la Curtea Supremă de Justiție, Iuliana Oprea, de la Curtea Supremă de Justiție și Grigore Șișcanu, de la Judecătoria Nisporeni.