Cel puțin șase deputați ai fracțiunii parlamentare a PSRM au denunțat la Procuratura Generală tentativele de cumpărare a lor de către gruparea Pro Moldova, controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Declarația aparține șefului fracțiunii socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță, și a fost făcută la TV 8.

“Până în acest moment, sunt în total șase deputați care urmează să facă aceste declarații și în acest exercițiu rușinos de cumpărare a deputaților figurează component financiară. Lor le sunt promise sume mari de bani. Și dl Gațcan a fost contactat și îndemnat să părăsească fracțiunea PSRM sumei de 500 de mii de euro”, a declarat Corneliu Furculiță.

Șeful fracțiunii PSRM din Parlament s-a expus și despre modul în care sunt contactați deputații PSRM sau PDM, pentru a li se propune să părăsească fracțiunile din care fac parte.

“Colegii noștri, în special cei din Partidul Democrat erau abordați de către cei de la Pro Moldova și din Partidul Șor. Când unii colegi au făcut declarații, dumnealor au schimbat tactica. Astăzi colegii noștri sunt contactați într-un alt mod: se adresează o rudă, un cunoscut, un prieten, care spune că are ceva să îi comunice. După care se întâlnesc, discută, iar la un moment dat i se arată o foiță sau un carnețel, în care i se descrie o poveste minunată, în care el va fi asigurat pe viață, iar la sfârșit se scrie suma. Dacă este de acord, discuția continuă, dacă nu – discuția se termină”, a mai spus Furculiță.