Deputat în parlament din partea PSRM, Adela Raileanu, a venit cu o reacție la protestele organizate de partidul Șor și susține că dacă Moldova nu era afectată de „furtul miliardului”, acum autoritățile reușeau să dubleze alocațiile sociale a mai multor categorii de persoane, transmite 24h cu referire la Politics.

„Partidul Socialiștilor este formațiunea care a făcut, face și va face în continuare cel mai mult ca să promoveze interesele sociale ale pensionarilor.

Noi vom adopta indexarea pensiilor de două ori pe an la toți pensionarii. Am dat câte 700 de lei la Crăciun și vom susține inițiativa președintelui țării, Igor Dodon, ca să includem în lege ca pensionarii să primească astfel de alocații de două ori pe an OBLIGATORIU.

La fel, vom pleda în continuare pentru majorarea pensiilor, dar și pentru a acorda alt suport necesar acestei categorii de persoane, care este cea mai defavorizată. În același timp, regretăm că acest grup de persoane este FOLOSIT în scopuri meschine de către principalul hoț al miliardului, Ilan Șor.

Dacă Șor cu Plahotniuc nu ar fi furat un miliard de dolari din bănci, noi am fi avut acum bani să dublăm pensiile. Mai mult, Șor scoate acum persoanele la protest pentru că avansează ancheta în dosarul miliardului, dar și pentru că judecata a acceptat cererea guvernului Chicu, privind întoarcerea Aeroportului Internațional Chișinău poporului.” a declarat deputata pentru Politics.

Amintim că astăzi au avut mai multe proteste susținute de partidul Șor. Protestatarii au cerut majorarea și ajustarea imediată a pensiei minime de vârstă la valoarea minimului de existență din țară.