Parlamentul va examina săptămâna viitoare proiectul de modificare a Constituției, inițiat de Partidul Democrat, prin care deputații nu se vor mai bucura de imunitate parlamentară  în cazul dosarelor penale. Examinarea proiectului a fost propusă de deputații PDM în urma unei ședințe la sediul formațiunii care a avut loc luni, iar Biroul permanent al parlamentului a aprobat includerea pe ordinea de zi a ședințelor Legislativului și va fi examinat săptămâna viitoare, a anunțat speakerul Andrian Candu.

”Acest proiect foarte important va fi dezbătut săptămâna viitoare. Am avut discuții și cu colegii din majoritatea parlamentară și Biroul a luat decizia privind includerea acestui subiect pe ordinea de zi”, a anunțat Andrian Candu.

Proiectul prevede excluderea alineatului 3 din art. 70 al Constituției, potrivit căruia, ”Deputatul nu poate fi reţinut, arestat, percheziţionat, cu excepţia cazurilor de infracţiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviinţarea Parlamentului, după ascultarea sa”.

PDM a decis luni inițierea discuțiilor pe marginea acestui proiect care a fost avizat pozitiv de Curtea Constituțională. ”Este cazul să acționăm deja pentru modificarea Constituției ce ține de excluderea imunității deputaților. Acest proiect face parte dintr-un set complet ce ține de integritatea deputaților și lupta împotriva corupției pe care vrem să o accelerăm”, a accentuat Candu.