Pe parcursul acestei săptămâni, angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) vor întreprinde inspecţii la blocurile alimentare din şcoli şi grădiniţe în scop de prelevare a probelor întru prevenirea utilizării produselor neconforme în alimentaţia copiilor. Directorul ANSA, Gheorghe Gaberi, menţionează că aceste controale sunt efectuate odată în jumătate de an şi se verifică atât produsele alimentare, cât şi utilajele cu care sunt prelucrate acestea, scrie trm.md.
„Blocurile alimentare sunt sub supravegherea ANSA. Suntem interesați să vedem care este situația. Pentru că, anul trecut în primul trimestru au fost verificate absolut toate. Atunci, au fost elaborate niște planuri de înlăturare a neconformităților, în multe din ele urmau să fie efectuate reparații capitale, înlocuire de echipamente. De aceea, acum ne-am pus drept scop înafară de controlul situației la zi, ceea ce ține de calitatea produselor care se procură zilnic și calitatea bucatelor, să evaluăm și cum s-a realizat modernizarea blocurilor alimentare. Vom efectua controale cu prelevare de probe. Vom verifica lista de produse, termenele de valabilitate și alți indici de siguranță și calitate”, a precizat Gheorghe Gaberi.

Gheorghe Gaberi a precizat că la finalul controlului, ANSA va întocmi un raport cu privire la  măsurile întreprinse. Totodată, în perioada vacanței va continua modernizarea blocurilor alimentare cu sprijinul autorităților locale.