Potrivit surselor PUBLIKA.MD, la bordul aeronavei de tip BOEING 737 se afla echipajul, format din doi piloți de origine irlandeză şi trei pasageri, dintre care doi greci și un american.

Toată “echipa” a decolat de la București pentru a face un test drive. Motivul ar fi că un om de afaceri american, care se și afla la bord, intenționează să cumpere avionul de la vânzător, care de asemenea se afla la bordul aeronavei.

Aceștia au solicitat permisiunea autărității aviatice civile din Moldova să survoleze spațiul aerian, respectiv, permisiunea să aterizeze pe Aeroportul Chișinău. Răspunsul autorităților moldovenești a fost negativ, deoarece nu aveau documentele necesare pentru a obține acest drept, fapt comunicat căpitanului aeronavei, o cetățeancă a Irlandei.

Cu toate acestea, piloții au decis să aterizeze la Chișinău.

Mai multe instituții ale statului investighează acest caz. Avionul a fost verificat minuțios și nu au fost depistate lucruri interzise la bord.

PUBLIKA.MD aminteşte că astăzi un avion a intrat ilegal în spaţiul aerian al Republicii Moldova şi a efectuat o aterizare neautorizată pe Aeroportul din Chişinău.

Şeful Poliţiei de Frontieră, Fredon Lecari, a declarat că “nava a fost reţinută, iar persoanele, care se aflau la bord, sunt chestionate de către autorităţi. La faţa locului se află procurorii şi poliţia de frontieră, dar şi insepectorii de la Administaţia de Stat a Aviaţiei Civile”.

Sursa: publika.md