Reprezentanții diasporei Republicii Moldova vor fi implicați mai activ în dezvoltarea social-economică a țării. În acest scop, Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea unui Acord între Guvernul Republicii Moldova și Organizația Internațională pentru Migrație.

Documentul vine să susțină inițiativele de promovare a identității naționale, inclusiv a valorilor culturale și lingvistice ale țării noastre. De asemenea, măsura vine să îmbunătățească comunicarea dintre reprezentanții diasporei și autorități, precum și să asigure implicarea acestora în dezvoltarea politicilor publice.

În același timp, Acordul va contribui la menținerea unei cooperări eficiente în domeniul migrației și dezvoltării naționale, la consolidarea impactului pozitiv al fenomenului migrației prin implicarea profesioniștilor de calificare înaltă din diasporă în dezvoltarea socio-economică a țării, aplicând transferul de cunoștințe dobândite în străinătate.

Pentru implementarea Acordului, Organizația Internațională pentru Migrație va aloca, sub formă de grant, 200 de mii de dolari SUA.