Un tânăr de 21 de ani, este cercetat penal, după ce a sustras în plină zi o motocicletă. Astfel, din cumpărător, s-a transformat în suspect și este reținut pentru 72 de ore. Totul a pornit de la o înțelegere pe rețelele de socializare. Un bărbat din Nisporeni și-a scos motocicleta de model ”Yamaha R-6” la vânzare. Ulterior, s-a găsit și cumpărătorul, un tânăr din satul Tomai, UTA Găgăuzia.

La 6 iunie, în jurul orei 12.30,  cei doi și-au dat întâlnire  în apropierea unei  staţii de alimentare cu petrol din raionul Ungheni, iar potențialul cumpărător a cerut să o testeze, dar nu s-a mai întors. Imediat, victima a sesizat polițiștii din Ungheni, totodată, fiind anunțată și conducerea Inspectoratului.

La ieșirea din orașul Nisporeni, şeful IP Ungheni, se deplasa  cu automobilul de serviciu, împreună  cu șoferul  și  şeful Secţiei resurse umane, iar în întâmpinare se deplasa o motocicletă, asemănătoare cu cea sustrasă. Mai mult decât atât, numărul de înmatriculare era îndoit sub aripa din spate, iar conducătorul  corespundea descrierilor persoanei suspecte.

La somaţiile şefului IP Ungheni de a opri motocicleta, conducătorul  nu a reacţionat şi a accelerat viteza, deplasându-se spre centrul orașului Nisporeni, având la bord încă un pasager. Într-un moment de neatenţie, motociclistul a acroşat uşa laterală spate dreapta a automobilului de serviciu, după care, a încercat  să se eschiveze de la faţa locului, fiind urmăriți de polițiști 30 km. Cei doi au fost reținuți. 

Actualmente, suspectul este cercetat penal pentru jaf și riscă până la șase ani de închisoare, motocicleta fiind înapoiată proprietarului.