Președintele țării Igor Dodon promulgat astăzi legea cu privire la reforma Guvernului, care va duce la reducerea numărului de ministere, dar și optimizarea cheltuielilor Executivului.

„Întotdeauna am optat pentru reducerea numărului de demnitari, deoarece nu este corect să păstrăm același număr de funcționari de rang înalt ca acum 25 de ani. În această perioadă Republica Moldova a pierdut aproape o treime din populație, iar numărul sus-pușilor a rămas cam același. Acest dezechilibru trebuia reparat și prin această lege se face un pas important în acest sens”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a anunțat că „acesta e abia începutul. Voi insista ca și numărul deputaților în Parlament să fie redus de la 101 la 71”, a punctat el.

Proiectul de lege cu privire la reforma Guvernului a fost propus de către Partidul Democrat. În urma reformării Guvernului, vor fi comasate ministerele și urmează ca Republica Moldova să aibă un prim-ministrul, trei vicepriminiștri și 9 ministere.