Președintele PSRM, Igor Dodon, a făcut un apel repetat către autoritățile țării să identifice bani pentru a compensa pierderile suportate de agricultori în urma inundațiilor provocate de ploile din iunie. Dodon a declarat, în emisiunea de vineri, că Guvernul trebuie să stabilească ce e mai prioritar: să aloce bani din Fondul de rezervă pentru secțiile suplimentare de votare peste hotare sau să ajute fermierii care au rămas fără roadă.

”Mai bine să acordăm mijloacele bănești pe care le avem agricultorilor. Ei înregistrează pagube de zeci de milioane. Săptămâna trecută, Ministerul Agriculturii a venit cu o evaluare de peste 40 de milioane de lei. În această săptămână, cred că mai avem 30-40 de milioane de lei. Ce e mai bine? Să acordăm 70-80, 100-200 de milioane pentru agricultură, sau să căutăm încă 30-40 secțiile de votare. Eu aleg agricultura. Consider că trebuie să ajutăm oamenii, cei care sunt în țară, care fac afaceri și acum au de suferit”, a spus Dodon.

Amintim, președintele comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, deputatul PSRM Radu Mudreac, a sesizat Guvernul în repetate rânduri să intervină cu un suport pentru agricultorii sinistrați. Potrivit parlamentarului, ploaia a afectat în jur de 4000 de hectare de culturi agricole.